TEPLÝ PODZIMNÍ SALÁT

Na 1 porci budeme potřebovat:

  • dvě hrsti různých listových salátů
  • nastrouhaná půlka kedlubny
  • půlka červené papriky
  • pár plátků anglické slaniny
  • česnek, pórek
  • směs semínek (slunečnice + dýně)
  • sůl, pepř, bylinky dle chuti

Postup:

Listový salát omyjeme a necháme okapat. Pórek nakrájíme na kolečka, slaninku na kostičky. Dáme na pánev (pokud je slanina hodně libová, přidáme lžíci sádla), po 3 minutách přidáme pórek a papriku, restujeme dalších 5 minut, na poslední minutku vhodíme ještě plátky česneku. Okořeníme a hned navrstvíme na okapaný salát. Na rozpálenou pánev dáme ještě orestovat na minutku semínka a pak hned nandáme na salátek.

TIP:

Teplá zelenina lze různě obměňovat, dle chuti a právě dostupných surovin. Skvěle se hodí i cuketa, červená cibule, ředkvičky. Výborně chutnají i restované žampiony, hlíva.